Huisdieren en vuurwerk

huisdier en vuurwerk

31 december. Knallende kurken, oliebollen én vuurwerk. Je houdt ervan of het kan je allemaal gestolen worden. Wij, mensen, hebben zelf de keuze hoe we de jaarwisseling vieren. Een huisdier niet. Een huisdier is afhankelijk van jou, het baasje.

Voor veel huisdieren is de jaarwisseling namelijk géén feest, maar een periode van veel angst en stress. Dat beperkt zich niet tot uitsluitend de avond en nacht zelf, maar ook de dagen ervoor en

Lees meer ►

Hoe vind ik een goed pension

zoek pension

Wat doe je wanneer je, door vakantie, een zakenreis, ziekte of revalidatie, je huisdier voor kortere of langere tijd ergens anders onder moet brengen? Hoe vind je dan een vertrouwd logeeradres?

Je kunt je huisdier naar een pension brengen, oppas aan huis regelen of onderbrengen bij familie of vrienden. Wanneer je een pension zoekt tijdens het hoogseizoen, houd er dan rekening mee dat je op tijd moet reserveren. Tijdens de vakantieperiodes zijn pensions al maanden vooraf volgeboekt.

Lees meer ►

Vaccinatieschema voor de kat

vaccinatie

In principe heeft elke kat de basisvaccinaties nodig tegen kattenziekte en niesziekte. Daarnaast zijn er nog bijkomende vaccinaties maar deze behoefte is afhankelijk van het risico wat de kat loopt. Denk hierbij aan de leeftijd van de kat, het contact met andere katten en de levensstijl van de kat.

Het advies is de kat volgens een schema te vaccineren om een langdurige bescherming te krijgen tegen bepaalde ziekten.

Lees meer ►

Vaccinatieschema voor de hond

vaccinatie(2)

Komt jouw hond regelmatig in aanraking met andere honden? Volgt hij een cursus of wordt hij met andere honden overdag uitgelaten? Of verblijft de hond in een pension tijdens de vakantie of neem je de hond mee op vakantie?

In alle bovengenoemde opties loopt de hond extra risico en moet volgens een schema gevaccineerd worden om een langdurige bescherming te krijgen tegen bepaalde ziekten. 

Lees meer ►